Storm zorgt voor diverse schades in Haarlem en Heemstede

 

Haarlem/Heemstede – De hulpdiensten hebben het zondag in de gehele regio druk gehad met diverse stormschades. Tijdens het stormachtige weer is zondag aan het einde van de ochtend een boom langs de Herenweg in Heemstede omgewaaid. Omdat de omgewaaide boom, ter hoogte van de Van Merlenlaan, de weg versperde kwam de brandweer ter plaatse om de boom in stukken te zagen.

Nadat de boom in stukken gezaagd was en de weg weer toegankelijkheid was, kon de brandweer weer terugkeren naar de kazerne in afwachting van de volgende klus.

===
De brandweer is zondag aan het begin van de middag uitgerukt naar de Engelandlaan in Haarlem-Schalkwijk. Enkele zeilen van een steiger waren door de storm los geraakt. De brandweerlieden hebben alle losgelaten zeilen van de steiger afgehaald, en de overige zeilen nagekeken of deze nog goed vast zaten.

===
In de Molenwerfslaan in Heemstede is zondagmiddag een boompje omgewaaid. De brandweer is ter plaatse gekomen om het boompje in stukken te zagen.

===
De brandweer is zondagmiddag met spoed naar de Kleine Houtweg gereden. Rond twee uur kwam de melding binnen dat er ter hoogte van de Hildebrandlaan een boom erg scheef stond en ieder moment over de weg kon vallen. De brandweer kwam daarom met toeters en bellen ter plaatse om de situatie veilig te stellen.

In eerste instantie werd geprobeerd om met wat duw- en trekwerk de boom om te halen, maar de boom bleek toch nog wat steviger te zijn. Een kettingzaag moest er aan te pas komen om de boom tegen de vlakte te werken.

De boom zal komende week door een gespecialiseerd bedrijf in stukken gezaagd worden zodat het bospad ook weer begaanbaar is.

===
De brandweer is zondagmiddag in actie gekomen nadat er op de meldkamer een melding was binnengekomen dat er een losgeslagen boot in het Spaarne zou drijven. De brandweerlieden troffen de boot ter hoogte van het politiebureau aan de Koudehorn aan.

Omdat de boot op dat moment al tegen de kade aanlag kon een brandweerman vanaf de kant de boot in. De boot is vervolgens tegen de kade aangelegd en met een paar touwen stevig aan de kant vastgemaakt.