Bovenetage van woning verwoest door brand in Haarlem

 

Haarlem – In een woning aan de Van Beresteynstraat in de Oude Amsterdamsebuurt is zaterdagmiddag brand uitgebroken. Rond vier uur kwam de melding bij de hulpdiensten binnen. Bij aankomst van de brandweer kwam er al veel rook uit de woning.

De brandweer is direct begonnen met het blussen van de brand. Door de hevige rook was de rook via het plafond naar het naastgelegen huis overgeslagen. Vier naastgelegen huizen werden hierdoor ontruimd.

De bewoners zijn door het ambulancepersoneel nagekeken, maar raakte gelukkig niet gewond. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met het nablussen van de brand.

De schade in de woning is aanzienlijk. De Van Beresteynstraat was vanwege het incident tot aan het einde van de middag afgesloten.