Busje in de brand bij tankstation in Heemstede

 

Heemstede – Een busje is woensdagmiddag bij het Esso tankstation aan de Cruquiusweg in Heemstede in de brand gevlogen. Rond kwart voor twee reed de bestuurder vanaf de Cruquius in de richting van Heemstede, toen hij bij de kruising met de Javalaan lichte rook onder z’n motorkap vandaan zag komen.

De man zette zijn busje even verderop bij het tankstation langs de kant van de weg om op onderzoek uit te gaan. De man kreeg de motorkap van het busje echter niet meer open, en al snel kwamen de eerste vlammen onder de motorkap vandaan.

De gealarmeerde brandweer is ter plaatse gekomen om het vuur te blussen. Ondanks dat geprobeerd was om met diverse brandblussers van het tankstation de brand te blussen, kon niet worden voorkomen dat de motor van de auto geheel uitbrandde.

Een bergingsauto heeft het busje in de loop van de middag weggesleept.