Lastig te blussen brand in woning in Halfweg

 

Halfweg – In een woning aan de Haarlemmermeerstraat is zaterdagmiddag brand ontstaan. Rond kwart over drie ging er in de keuken iets niet goed, waardoor de afzuigkap in de brand vloog. Omdat de brand zich via de afzuiginstallatie door de schoorsteen kon verspreiden, schaalde de brandweer al snel op naar een middelbrand. Meerdere voertuigen rukte daarop uit richting de Haarlemmermeerstraat.

Bij aankomst zijn de brandweerlieden direct begonnen met blussen. Omdat het vuur zich ook op moeilijk bereikbare plekken bevond, moest er met onder andere een kettingzaag het een en ander gesloopt worden om het vuur volledig te kunnen blussen.

Een van bewoners is wegens rookinhalatie door het ambulancepersoneel nagekeken en overgebracht naar het ziekenhuis.