Auto rijdt door muur parkeergarage van ziekenhuis heen in Haarlem

 

Haarlem – De bestuurder van een auto is dinsdag aan het begin van de middag in de parkeergarage van het Kennemer Gasthuis aan de Vondelweg in Haarlem-Noord door een muur heen gereden. Om even over een uur wilde de man in de parkeergarage een bocht maken, maar verklaarde dat hij door de gladheid in de parkeergarage rechtdoor schoot. De auto reed vervolgens deels door de muur heen.

De twee inzittenden, een ouder echtpaar, kwamen er gelukkig met de schrik van af. Medewerkers van het ziekenhuis hebben de twee inzittenden opgevangen, in afwachting van de hulpdiensten. De brandweer heeft de muur geïnspecteerd en de auto weer onder de muur vandaan gehaald.

Politieagenten hebben bij de man nog een blaastest afgenomen, maar de man bleek niet onder invloed van alcohol te zijn.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto later in de middag weggesleept.