Kortsluiting in lamp veroorzaakt brandlucht in woning Westergracht

 

Haarlem – De brandweer is woensdagavond uitgerukt naar de Westergracht nadat de bewoner de brandweer had gebeld omdat hij een branderige lucht in zijn woning rook. De oudere man kon zelf niet achterhalen waar de brandlucht vandaan kwam, en belde daarom om even voor zeven uur de brandweer. Brandweerlieden zijn in de woning op onderzoek uitgegaan.

De brandlucht bleek te worden veroorzaakt door de dimmer van een lamp die volledig was doorgebrand. Brandweerlieden hebben voor de zekerheid de rest van de woning ook nagekeken.

De lamp is vervolgens door de brandweermannen meegenomen. Omdat de oudere man nu zonder licht zat, hebben de brandweerlieden op de kazerne gekeken of zij nog een lamp konden missen. Een half uur later stonden de brandweerlieden weer voor de deur van de man, met een werkende lamp.