Reddingsactie voor kat in boom aan de Pijlslaan in Haarlem

 

Haarlem – De brandweer en dierenambulance zijn op nieuwjaarsdag in actie gekomen voor een kat die hoog in de boom zat en er niet meer zelf uit kon komen. Omdat het voor de dierenambulance niet mogelijk was om er bij te komen, werd de hulp van de brandweer ingeschakeld. Brandweerlieden kwamen ter plaatse, en deden een eerste poging om via de ladderwagen de kat uit de boom te halen.

Dit lukte niet, waarop een brandweerman via een ladder de boom in is geklommen. De kat was echter niet van plan om zich gemakkelijk te laten overgeven, en klom verder van de brandweerman vandaan. Brandweerlieden hadden uit voorzorg al met een doek een vangnet onder de boom gemaakt, voor het geval de kat uit de boom zou vallen.

Niet veel later bleek dat dit niet voor niets was, want de kat klom helemaal naar het uiteinde van een tak en viel uit de boom. De kat werd door de brandweermannen opgevangen en wist er daarna heel snel vandoor te gaan. De kat zal zich de komende uren even van de schrik moeten bekomen, en zal daarna ongetwijfeld naar huis zal terugkeren.