Fietser ernstig gewond bij dubbele aanrijding in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Een fietser is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de IJweg in Hoofddorp. Rond kwart over drie werd een 77-jarige automobilist tijdens het rijden vermoedelijk onwel. Hij kwam daardoor eerst in botsing met een 15-jarig meisje op een fiets. Zij kwam in de berm terecht, en bleek later lichtgewond. Daarna reed de bestuurder door, en reed een paar honderd meter verder zijn rechter voorband lek tegen een betonblok.

Nog een paar honderd meter verder reed de auto met hoge snelheid tegen een 47-jarige Hoofddorper op een fiets aan. De man raakte dusdanig gewond, dat een traumahelikopter werd opgeroepen om medische assistentie te verlenen.

Meerdere ambulances, politie en de brandweer werden gealarmeerd om hulp te verlenen. De traumahelikopter landde op een naastgelegen grasveldje. Na de eerste zorg is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Ook de 77-jarige automobilist is in slechte gezondheidstoestand naar het ziekenhuis overgebracht.

De verkeersondersteuning is ter plaatse gekomen om de twee ongevallen, en de sporen daar tussen in, in kaart te brengen. De IJweg was daardoor geruime tijd afgesloten voor het verkeer.