Automobilist uit auto geslingerd bij ongeval op Schoterbrug in Haarlem [video]

 

Haarlem – De bestuurder van een auto is zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. Rond kwart voor elf reed de bestuurder over de Schoterbrug in de richting van de Waarderpolder. Door nog onbekende oorzaak miste hij een bocht, reed over de middenberm en raakte daarbij een bewegwijzeringsbord waarna de auto over de kop sloeg.

De auto, van nog geen maand oud, kwam uiteindelijk aan de andere kant van de weg tot stilstand. De bestuurder zat toen niet meer in zijn auto; hij was bij het over de kop slaan van de auto al uit de auto geslingerd.

Omdat er naast de auto ook een helm lag, werd er in eerste instantie vanuit gegaan dat er meerdere gewonden waren. Meerdere ambulances, de brandweer en politie rukte uit om hulp te verlenen. Al snel bleek dat alleen de bestuurder van de auto gewond was geraakt, en er geen scooterrijder betrokken bij was.

Ambulancebroeders hebben de gewonde man eerste hulp verleend, waarna hij met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De brandweer heeft de accupolen van de auto losgekoppeld en het wegdek schoongemaakt.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto even voor middernacht weggesleept. De Schoterbrug in de richting van Haarlem-Noord was hierdoor ruim een uur afgesloten voor het verkeer.