Man redt te water geraakte hond in Schotersingel [video]

 

Haarlem – Een man heeft donderdagmiddag een hond uit het water gered. Om even over twee uur liep de hond bij de Schotersingel over het ijs, toen het beestje door het ijs zakte. De man twijfelde geen moment, trok zijn kleding uit en sprong in het water om de hond te redden.

Ondertussen werden ook de hulpdiensten gealarmeerd. Brandweer, ambulance en politie spoedde zich naar de Schotersingel om de man en de hond, die zich inmiddels op een eilandje in het water bevonden, te redden.

Een brandweerman heeft via de ladderwagen de man een warm deken gegeven om een beetje op te warmen. Niet veel later waren de brandweerduikers ter plaatse, waarna een brandweerduiker naar de man is toegezwommen. De man heeft een reddingspak aangekregen en is met behulp van de duikers terug gezwommen naar de kant.

Daar is hij in een ambulance opgevangen. Het hondje werd hierna naar de overkant gehaald en is door de dierenambulance opgevangen.