Metershoge vlammen bij brand in tuin aan Rustenburgerlaan Haarlem [video]

 

Haarlem – In een achtertuin van een woning aan de Rustenburgerlaan is in de nacht van donderdag op vrijdag brand ontstaan. Om even over een uur werd de brand door buurtbewoners opgemerkt, en alarmeerden de hulpdiensten. Ook werden de bewoners van de desbetreffende woning gewekt door middel van hard op de deur te kloppen.

Bij aankomst van de hulpdiensten waren de vlammen al metershoog. In afwachting van de brandweer zijn politieagenten met emmers water begonnen om de brand te blussen. Na enige tijd moest dit gestaakt worden omdat het overdrukventiel van een gasfles in werking trad.

De brandweer heeft kort hierna de bluswerkzaamheden overgenomen. Vanaf het dak van een schuurtje aan de Meester Joostenlaan hebben de brandweerlieden de brand geblust.

Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid, maar de politie sluit brandstichting niet uit. Vlak na de melding van de brand heeft de politie in de omgeving een persoon op een fiets staande gehouden, onderzocht wordt of hij wat met de brand te maken heeft.