Prinses Margriet opent tentoonstelling in Teylers museum

 

Haarlem – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opende dinsdagmiddag 5 februari de tentoonstelling Hollandse meesters uit New York in het Prentenkabinet van Teylers museum in Haarlem. De tentoonstelling bestaat uit 17e eeuwse tekeningen van Nederlandse meesters uit de priv├ęcollectie van de Amerikaanse verzamelaar Clement C. Moore uit New York.

De collectie geeft een beeld van de tekenkunst uit de Gouden Eeuw met werken van Hendrick Avercamp, Abraham Bloemaert, Adriaen van Ostade en Rembrandt. Zo zijn er met pen geschetste figuurstudies te zien, in krijt uitgevoerde dierstudies en gekleurde aquarellen van landschappen. Clement Moore is bewindvoerder bij de Morgan Library & Museum in New York en penningmeester van het tijdschrift Master Drawings.

De tentoonstelling kwam tot stand met steun van de Netherland-America Foundation.