Vijfde autobrand in een week tijd in Haarlem [video]

 

Haarlem – In de nacht van zaterdag op zondag is voor de vijfde keer in een week tijd een auto in vlammen opgegaan in Haarlem. Rond kwart over vier werd de brand aan het Prinses Beatrixplein in Parkwijk door een buurtbewoonster opgemerkt. Zij belde direct de brandweer, waarop politie en brandweer zich richting de brand spoedde.

De brandweer heeft het vuur met twee stralen water geblust. Om het vuur volledig te kunnen doven werd met hydraulisch gereedschap de motorkap en de deuren van de auto geopend.

Eerder deze week zijn er al vier auto’s in Haarlem in de brand gevlogen, waarbij het zeer waarschijnlijk is dat brandstichting hiervan de oorzaak is. Ook een tuinhuisje werd door brand verwoest, waarbij brandstichting niet uitgesloten wordt.

De afgelopen jaren is Haarlem meerdere keren geteisterd door autopyromanen. Daarbij zijn inmiddels vele tientallen auto’s in vlammen opgegaan.

De politie zal opnieuw een onderzoek instellen.