Auto total loss bij ongeval door pechgeval op A9 Zwanenburg

 

Zwanenburg – Op de A9 bij Zwanenburg zijn woensdagavond twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Rond kwart over tien kreeg een automobilist pech met zijn auto. Zijn auto viel uit en rolde door naar een pechhaven. De bestuurder van een daarachter rijdende auto merkte dit op tijd op, maar een automobilist daarachter knalde tegen de remmende auto aan.

Ondanks dat de automobilist nog probeerde uit te wijken, werd de auto geraakt. De remmende auto knalde daardoor vol in de vangrail en kwam uiteindelijk achterstevoren tot stilstand.

Ambulance en politie rukte uit om hulp te verlenen. De bestuurder van de rode auto is door de ambulancebroeders nagekeken en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis. De auto waarin hij reed had hij van iemand geleend.

De andere automobilist kwam er met de schrik van af. Ook de bestuurder van het busje met pech kon zijn auto nog in een pechhaven parkeren.

Door het ongeval waren drie rijstroken op de A9 in de richting van Alkmaar afgesloten. Een bergingsauto heeft de twee beschadigde voertuigen weggesleept.