Dronken automobilist vliegt uit bocht en ramt betonblok in Zwanenburg

 

Zwanenburg – Een dronken automobilist is woensdagavond op de Weerenweg in Zwanenburg uit de bocht gevlogen en tegen een betonblok aangereden. Rond kwart voor zeven reed de bestuurder van de auto, een 54-jarige Engelsman, vanuit Zwanenburg en wilde na de brug rechts de Haarlemmerstraatweg oprijden. Door nog onbekende oorzaak vloog de automobilist uit de bocht, kwam op de vluchtheuvel terecht en reed daar een betonblok uit de grond.

Ambulance, brandweer en politie rukte uit om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de man een nekkraag omgedaan, om mogelijk nekletsel zo veel mogelijk te beperken. Hierna is de man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere controle.

De brandweer heeft de auto veilig gesteld, en de gelekte vloeistoffen bedekt om verdere verspreiding te voorkomen. Het uit de grond gereden betonblok is door een paar brandweermannen weer terug op z’n plek gesleept.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto in de loop van de avond weggesleept.