Kat vlucht de boom in na aanrijding

 

Haarlem – De brandweer heeft woensdagmiddag een kat uit een boom gered. De kat was volgens omstanders door een auto aangereden en hierna de boom ingevlucht. Daar zat hij enkele uren later nog waarop de dierenambulance werd gebeld. Zij konden echter niet bij de kat in de buurt komen, en schakelde de hulp van de brandweer in.

Brandweerlieden zijn met een ladderwagen naar de Zijlvest gekomen om het beestje uit de boom te halen. Een brandweerman is samen met een medewerker van de dierenambulance in het bakje omhoog gegaan richting de kat.

De kat liet zich daar makkelijk vangen, en is in een kist gestopt. Met een chip-afleesapparaat is geprobeerd de eigenaar te achterhalen, maar de kat bleek niet gechipt te zijn. Omwonenden vertelden dat de kat al zo’n drie jaar op straat leeft nadat hij is achtergelaten. De kat leefde van voedsel dat hij kreeg van winkeliers in de Zijlstraat.

De dierenambulance heeft de kat meegenomen en zal hem tijdelijk verzorgen. Hierna zal hij naar het asiel worden gebracht, waar hij zal wachten op een nieuw baasje.