Oververhitte glasoven zorgt voor rookontwikkeling bij atelier in Waarderpolder

 

Haarlem – In het pand van Verdonkschot Ateliers in de Haarlemse Waarderpolder is vrijdagavond een glasoven oververhit geraakt. Rond half zeven werd de brandweer gewaarschuwd dat er mogelijk brand zou woeden in het pand aan de Waarderweg.

Brandweerlieden gingen in het pand op onderzoek uit, en troffen veel rook aan. Een oververhitte glasoven bleek hier de oorzaak van te zijn geweest, waardoor het een en ander was gaan smeulen en voor de rookontwikkeling zorgde.

Om de rook uit het pand te verdrijven is de ladderwagen van de brandweer met een overdrukventilator naar de Waarderweg gekomen. Uiteindelijk bleek de rook al grotendeels uit het pand te zijn, dat de inzet van de overdrukventilator overbodig was.

Nadat de situatie weer veilig was, konden de hulpdiensten terugkeren.