Auto over de kop bij ongeval op Westelijke Randweg [video]

 

Haarlem – Bij een verkeersongeval op de Westelijke Randweg is zondagmiddag een personenauto op over de kop gevlogen. Om even voor half drie stak een automobilist vanaf de Pijlslaan de kruising bij de Randweg over in de richting van Aerdenhout, toen een witte auto van rechts vermoedelijk door rood reed. Een botsing was het gevolg, waarbij de witte auto over de kop sloeg.

De andere auto maakte een draai van 180 graden en kwam tegen een verkeerspaal tot stilstand. Ambulance, brandweer en politie rukte uit om hulp te verlenen. Hulpverleners hebben eerste hulp verleend aan de bestuurder van de over de kop geslagen auto. De bestuurder van de andere auto kwam er met de schrik van af, en is door politieagenten opgevangen.

Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De VOA is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. Door het ongeval was de Westelijke Randweg in de richting van Heemstede vanaf de Vlaamseweg tot aan de Leidsevaart afgesloten voor het verkeer.