Automobiliste ziet bij uitstappen fietsster over het hoofd op Heemsteedse Dreef

 

Heemstede – Een fietsster is dinsdagmiddag gewond geraakt op de Heemsteedse Dreef in Heemstede. Om even voor vijf uur fietste de vrouw vanuit Haarlem naar Heemstede, toen ter hoogte van de J.C. van Oostzanenlaan een half op de stoep geparkeerde automobiliste zonder te kijken haar deur open deed.

De vrouw kon de deur niet meer ontwijken, en fietste tegen de deur aan. De vrouw kwam door de klap op het asfalt terecht. Omstanders schoten in afwachting van de hulpdiensten de vrouw direct te hulp door onder meer een kussen onder het hoofd van de vrouw te leggen.

Ambulancebroeders hebben de gewonde vrouw eerste hulp verleend. Zij is hierna met in ieder geval letsel aan haar hand en been voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was een rijstrook op de Heemsteedse Dreef tijdelijk afgesloten, wat voor een korte file zorgde voor het verkeer vanuit Haarlem.