Bestuurder probeert gevallen telefoon te pakken en botst tegen stilstaande auto

 

Haarlem – De val van een mobiele telefoon heeft woensdagavond tot een aanrijding op de Floris van Adrichemlaan geleid. Om even voor negen uur reed de bestuurder van een auto vanaf de Kennedylaan naar de Floris van Adrichemlaan. Ter hoogte van de kruising liet de bestuurder zijn telefoon vallen, en probeerde deze op te pakken.

Doordat de bestuurder werd afgeleid zag hij niet dat er een auto op het fietspad geparkeerd stond om iemand uit te laten stappen. Net op het moment dat de vrouw met een voet uit de auto was gestapt, knalde de andere auto tegen de stilstaande auto aan.

De vrouw kwam door de klap lelijk ten val. Ambulance en politie rukte uit om de vrouw na te kijken. Ambulancebroeders hebben de vrouw in de ambulance nagekeken, maar zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De bestuurder van de andere auto kwam er met de schrik van af.

Twee bergingsauto’s hebben de beschadigde wagens weggesleept.