Gewonde bij steekpartij in het Schoterbos

 

Haarlem – In het Schoterbos heeft zondagmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Om even voor vijf uur kregen twee mannen ruzie. Een van de twee stak daarbij de ander in de buurt van zijn hals. Ambulances en meerdere politie-eenheden spoedde zich naar het park aan de Jan Gijzenkade om het slachtoffer te helpen.

De gewonde man is na de eerste zorg door de ambulancebroeders overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen lijken op het eerste gezicht mee te vallen, en zijn niet levensbedreigend.

De politie kon kort na het incident een verdachte aanhouden. Een deel van het Schoterbos was met politielinten afgezet. De politie heeft enkele voorwerpen veilig gesteld, en een fiets meegenomen naar het politiebureau.

De politie heeft een 47-jarige verdachte aangehouden na een steekincident in het Schoterbos aan de Jan Gijzenkade.

Na een melding van een steekincident rond 16:55 uur, is de politie ter plaatse gegaan en trof hier twee mannen aan, die ruzie hadden met elkaar. Een van hen, een 41-jarige Haarlemmer, had een steekwond en de andere man, de 47-jarige Haarlemmer, had een wapen in zijn hand.

De 47-jarige man werd door de politie gevorderd om zijn steekwapen te laten vallen. De man volgde deze instructies niet op, waarop een politieman het vuurwapen richtte op de verdachte. Hierna volgde de verdachte alle instructies op van de politie en kon de gewonde man met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht en de verdachte kon direct worden aangehouden. De gewonde Haarlemmer werd opgenomen in het ziekenhuis voor verdere behandeling.

De 47-jarige verdachte heeft inmiddels bekend zijn plaatsgenoot te hebben verwond met het steekwapen.
Hij is in verzekering gesteld en aangifte is opgenomen. In het Schoterbos werd gisteren uitgebreid onderzoek verricht na dit steekincident. De recherche heeft inmiddels meerdere mensen gehoord die getuige zijn geweest van dit steekincident.