Nachtelijk treinverkeer tussen Haarlem – Amsterdam plat na aanrijding

 

Halfweg – Het treinverkeer tussen Haarlem en Amsterdam-Sloterdijk is maandagavond even na middernacht stil komen te liggen. Ter hoogte van Halfweg is rond twaalf uur een persoon in botsing gekomen met een trein. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, rukte uit om hulp te verlenen.

Ambulance, brandweer en politie spoedde zich naar het treinstation van Halfweg. Een traumahelikopter vloog enkele rondjes boven Halfweg en Zwanenburg en landde uiteindelijk op een nabijgelegen open veld. Ondanks alle hulp is het slachtoffer bij de aanrijding overleden.

De hulpdiensten zijn nog geruime tijd bezig geweest met de afhandeling van het ongeval. De Oude Haarlemmerstraatweg richting Halfweg was hierdoor ook afgesloten voor het verkeer.