Wasmand en wc-rol in de brand gestoken bij Lijn5 in Driehuis

 

Driehuis – Bij Lijn5 Amstelduin, een behandelcentrum voor jongeren met ernstige gedragsproblemen, is vrijdagavond brand ontstaan. Rond kwart over elf ging het automatische brandalarm in het gebouw af, waarop de brandweer werd gealarmeerd. Na onderzoek door het personeel bleek dat er daadwerkelijk brand in het gebouw was ontstaan. Hierop schaalde de brandweer op naar een middelbrand, en werden meerdere blusvoertuigen gealarmeerd.

In het gebouw aan de Duin- en Kruidbergerweg waren door drie jongeren een wasmand en een wc-rol in de fik gestoken. Dit zorgde ervoor dat het gebouw vol met rook kwam te staan. De brandweer had het brandje snel geblust, en heeft daarna met een overdrukventilator het gebouw geventileerd.

De drie daders zijn na het in de brand steken van de wasmand en wc-rol op de vlucht geslagen. Diverse politie-eenheden hebben in de omgeving van het spoor nog uitgekeken, maar voor zo ver bekend zijn deze niet meer aangetroffen. De namen van de jongens zijn wel bekend, dus het zal niet lang duren voordat de politie de jongens te pakken heeft.