Arrestatieteam haalt verwarde man uit woning in centrum Haarlem [video]

 

Haarlem – Een arrestatieteam van de politie moest er maandagavond aan te pas komen om een verwarde man uit zijn woning te halen. Aan het begin van de avond was de politie gealarmeerd om naar de woning aan de Doelstraat in het centrum te gaan. Bij aankomst van de politie werd er een emmer verf op een politieauto gegooid, en werden er ook andere spullen naar buiten gegooid.

Agenten hebben in afwachting van het arrestatieteam de omgeving afgezet. Het arrestatieteam is rond kwart voor negen de woning binnengevallen, en heeft de man aangehouden. Hij is vervolgens geboeid en geblindeerd naar buiten gebracht en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de politie werd maandagavond gemeld dat een man in de Doelstraat zeer agressief was en mogelijk een vrouw had mishandeld. De politie trof in de Doelstraat een vrouw aan die ruzie had gehad met een man. Deze man, een 37-jarige Haarlemmer, stond vanuit een bovenraam in een woning aan de Doelstraat te schelden en bleek erg agressief.

De man uitte allerlei bedreigingen en gooide meerdere spullen naar beneden. Zo ook een doos met daarin een pot verf, die op een politieauto belandde. Omdat de man diverse doodsbedreigingen uitte en niet voor rede vatbaar was, is hij aangehouden door een arrestatieteam.

De Haarlemmer is ingesloten en tegen hem is aangifte gedaan van bedreiging, belediging en vernieling.