Bejaarde man overleden na frontale aanrijding op Spaarndamseweg

 

Haarlem – De bestuurder van een 45km wagentje is vrijdag aan het begin van de middag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Spaarndamseweg. Om even over een uur kwam het wagentje vanuit de richting van de Schoterbrug, en kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Een frontale aanrijding met een tegemoetkomende auto was het gevolg.

Ambulance, brandweer, politie en een traumahelikopter uit Amsterdam werden gealarmeerd om hulp te verlenen. De bestuurder van het 45km wagentje, een oudere man, raakte bij de aanrijding ernstig gewond. Hij is na de eerste hulp door de ambulancebroeders in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de andere auto is ook overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was de Spaarndamseweg tussen de Schoterbrug en de Jan Gijzenkade afgesloten voor het verkeer. Dit zorgde voor flinke files in de omgeving.

De 87-jarige man die vrijdag 3 mei jl. betrokken was bij een aanrijding op de Spaarndamseweg, is zaterdag aan zijn verwondingen overleden. De afdeling Verkeersondersteuning heeft vrijdag na het ongeval een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van de aanrijding.