Grote brand verwoest flatwoning in Amsterdam [video]

 

Amsterdam – In een appartementencomplex aan de Jacques Oppenheimstraat is maandagavond brand uitgebroken. Om even over zes uur kreeg de brandweer de melding. Bij aankomst sloegen de vlammen aan zowel de voor- als achterzijde al uit de woning.

De brand op de derde etage ging gepaard met veel rookontwikkeling. Drie personen moesten wegens rookinhalatie door de ambulancebroeders worden nagekeken. Een daarvan is voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis. De omliggende woningen zijn ontruimd.

De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest om het vuur in de woning volledig te blussen. De omliggende straten waren door de politie afgezet.

Over de oorzaak van de brand kon de woordvoerster van de brandweer nog geen mededelingen doen.