Dode bij schietpartij in Amsterdam Geuzenveld

 

Amsterdam – Een nog onbekende man is zaterdagmiddag rond 14:30 uur doodgeschoten op de Jacob Cabeliaustraat. Dat meldt de woordvoerder van de politie. De politie heeft een klopjacht geopend op een witte bestelbus. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De inzet van onder meer een traumateam mocht niet meer baten.

De politie is in grote getale aanwezig en zoekt naar een witte bestelbus met het kenteken 8-VBR-52. Onder meer Burgernet en een politiehelikopter zijn hiervoor ingezet. De bestelbus is na het schietincident weggereden in de richting van het centrum, via de Haarlemmerweg. In de bus zit volgens de politie een lichtgetinte man in de leeftijd van 20 tot 30 jaar oud. Hij draagt een zwarte pet en zwarte jas.

De politie waarschuwt mensen bij het aantreffen van de bus zelf geen actie te ondernemen.

Wat de aanleiding is voor de schietpartij is nog onbekend. De politie doet ter plaatse technisch onderzoek.