Te hoge vrachtwagen rijdt tegen Franklin Hoevens tunnel

 

Haarlem – De Poolse bestuurder van een vrachtwagen is donderdagmiddag tegen de Franklin Hoevens tunnel aangereden. Rond vijf uur wilde de chauffeur vanaf het Staten Bolwerk naar de Kinderhuissingel rijden, maar zijn vrachtwagen was hoger dan de toegestane 3,8 meter. Het gevolg was dat er zowel aan de tunnel als de vrachtwagen schade ontstond.

Politieagenten hebben de vrachtwagen naar de Leidsevaart begeleid om de afhandeling te regelen. Met veel moeite werd de chauffeur, die alleen Pools sprak, duidelijk gemaakt dat hij direct een boete moest betalen, of dat anders zijn vrachtwagen in beslag genomen zou worden.

De vrachtwagen is vervolgens ergens op een geschikte parkeerplaats gezet, waarna de man met de politieagenten mee mocht om alles af te handelen.