Overval op hoogbejaarde Haarlemmer in woning aan de Nemelaar in Haarlem

 

Haarlem – De politie is maandagmiddag rond 17:00 uur na een melding naar een woning gegaan aan de Nemelaar, waar een man zou zijn overvallen. Toen de politie op het adres aankwam, werd een ernstig gewonde, hoogbejaarde man aangetroffen. De man bleek het slachtoffer te zijn van een overval, die in de periode tussen zaterdagavond en maandagochtend had plaatsgevonden. De overvaller was er na de overval vandoor gegaan met enkele kostbaarheden.

Gewonde bejaarde man opgenomen in het ziekenhuis
Omdat omwonenden afgelopen maandag zich zorgen maakten om hun hoogbejaarde buurman en zagen dat de gordijnen nog steeds dicht zaten, schakelden zij maandagmiddag de familie in van de man. Hierop is een gealarmeerd familielid van de man de woning in gegaan en trof hem daar ernstig gewond aan. Daarna werd direct ambulancepersoneel en politie ter plaatse gevraagd. De 89-jarige bewoner werd naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen voor behandeling.

Uitgebreid onderzoek: op zoek naar getuigen
Het overvallenteam heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar deze nare overval en is op zoek naar mensen die mogelijk in de periode van zaterdagavond 27 juli tot maandagochtend 29 juli iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Nemelaar. De afd. Forensische Opsporing heeft in de woning uitgebreid onderzoek verricht.

Omdat het slachtoffer zich niet meer alles goed kan herinneren over de overval, is over het exacte tijdstip van de overval nog geen concrete informatie beschikbaar. Mocht u echter iets verdachts gezien hebben afgelopen weekend in de buurt van de Nemelaar, laat het ons dan s.v.p. weten!

Signalement overvaller
Van de overvaller is een summier signalement bekend: hij zou een grote, lichtgetinte man zijn, tussen de 1.80 en 1.95 m. lang. Hij droeg lichtkleurige kleding (een lichtkleurige broek en shirt) en had donker haar.

Iets gezien? Bel s.v.p. met het overvallenteam via tel.nr. 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan s.v.p. met tel.nr. 0800-7000.
Mensen die informatie hebben over deze overval, of in het weekend in de omgeving van de Nemelaar, Sloeweg of Biesbosweg iets verdachts hebben gezien hebben, of mogelijk een man met genoemd signalement gezien hebben in de omgeving, worden vriendelijk verzocht direct contact op te nemen met het overvallenteam via 0900-8844.

Liever anoniem? Belt u dan s.v.p. met Meld Misdaad Anoniem, via 0900-8844.