Paard zakt door brug in recreatiegebied Spaarnwoude

 

Halfweg – Een paard is woensdagmiddag door een brug in het recreatiegebied Spaarnwoude/Houtrak gezakt. De ruiter liep rond half vier met haar paard over de brug, toen zij gekraak hoorde en het paard wegzakte. De ruiter kwam samen met haar paard ten val. Omdat het linker achterbeen van het paard tussen twee planken gezakt was, kon het paard niet meer zelfstandig opstaan.

De brandweer rukte met drie wagens uit om het paard uit zijn benarde positie te bevrijden. Een dierenarts heeft het paard voorafgaand aan de reddingsactie lichtelijk verdoofd.

De brandweerlieden hebben vervolgens een stevig touw onder het paard gedaan, om het paard vervolgens met z’n allen uit het gat te tillen. Nadat het paard weer op vier benen stond, is paard met enkele schrammen per trailer overgebracht naar de nabij gelegen manege.