Brand in bedrijfspand aan de Tingietersweg in de Waarderpolder [video]

 

Haarlem – In een bedrijfspand aan de Tingietersweg in de Waarderpolder is woensdagavond brand uitgebroken. Om even voor elf uur werd de brand ontdekt, waarop de brandweer en politie werden gealarmeerd. Bij aankomst van de hulpdiensten was er al flinke rookontwikkeling.

De brandweer is direct begonnen met het blussen van de brand. De brand, die vermoedelijk in de meterkast is ontstaan, was snel onder controle. Omdat er nog stroom op de meterkast stond, moest door een energiebedrijf de stroom van het desbetreffende pand in de wijkcentrale worden afgesloten. Hierna kon de brandweer een laatste controle uitvoeren.

Met een overdrukventilator is de rook uit het pand geblazen. Mogelijk is een gesprongen waterleiding de oorzaak van de brand geweest.