Ernstig ongeval tussen fiets en scooter blijkt minder ernstig te zijn

 

Haarlem – Op het fietspad langs de Schalkwijkerstraat zijn donderdag aan het begin van de middag een fietser en een snorscooter met elkaar in botsing gekomen. Rond kwart over twaalf kwam het telefoontje op de meldkamer binnen. Omdat volgens de eerste berichten de verwondingen van het slachtoffer ernstig leken te zijn, werd er ook direct een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen.

Twee ambulance en vier politiewagens spoedde zich naar het ongeval, dat ter hoogte van de Herensingel had plaats gevonden. De hulpverleners hebben eerste hulp aan de slachtoffers verleend, maar de verwondingen van zowel de scooterrijdster als de fietsster bleken gelukkig minder ernstig te zijn. Na een controle in de ambulance hoefde de scooterrijdster niet mee naar het ziekenhuis, terwijl de fietsster er met de schrik van af kwam.

De snorscooter en de fiets zijn door een politiebusje opgehaald.