Fietsster overleden bij ernstig verkeersongeval in Bloemendaal [video]

 

Bloemendaal – Een fietsster is vrijdagmiddag overleden bij een verkeersongeval in Bloemendaal. Rond kwart voor twee werd de vrouw op de Bloemendaalseweg op haar fiets aangereden door een auto die op de verkeerde weghelft was gekomen. De automobilist verloor om onbekende redenen de macht over het stuur en belandde op het fietspad. De auto reed vervolgens eerst een verkeerspaaltje uit de grond, kwam tegen een boom aan, raakte de fietsster en kwam uiteindelijk op z’n kant tot stilstand.

De geschepte fietsster belandde door de klap weer tegen een andere auto aan en kwam op het asfalt tot stilstand. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, rukte groots uit om hulp te verlenen. De fietsster is direct gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. Zij overleed ter plaatse.

De bestuurder van de auto is ook overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep een hersenschudding op.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een uitgebreid onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. De Bloemendaalseweg was hierdoor geruime tijd afgesloten voor het verkeer.