Plafond verzakt bij woning aan het Jephtaplein in Haarlem

 

Haarlem – De bewoners van een woning aan het Jephtaplein hebben zondagavond de brandweer gebeld nadat het plafond verzakt was en er scheuren zichtbaar waren. Om even over acht uur werd het opgemerkt, waarna de bewoners eerst de woningbouwvereniging belde. Die adviseerde de bewoners om de brandweer te bellen. De brandweer rukte daarop met twee voertuigen uit.

De brandweerlieden hebben de woning geïnspecteerd en kwamen tot de conclusie dat voor de bewoners het niet meer veilig was om de nacht daar door te brengen. Ondertussen werd ook door de brandweer de woningbouwvereniging ter plaatse gevraagd.

De brandweerlieden hebben het vervolgens overgedragen aan een medewerker van het woningsbedrijf. Die zullen een passende oplossing moeten zoeken voor het probleem.

De bewoners zullen samen met drie katten de nacht elders moeten doorbrengen.