Traumahelikopter landt naast Kennemer Gasthuis in Haarlem

 

Haarlem – De traumahelikopter uit Amsterdam is woensdagmiddag naast het Kennemer Gasthuis aan de Boerhaavelaan geland. Eerder op de middag werden de ambulancebroeders aan de Middenweg in Haarlem-Noord om hulp gevraagd vanwege een klein kindje dat ademhalingsproblemen had.

Ambulancebroeders besloten om het kindje zo snel mogelijk naar het VU ziekenhuis in Amsterdam te vervoeren, maar daarbij was wel de komst van een arts van het Mobiel Medisch Team noodzakelijk.

Op de weg naar het VU ziekenhuis in Amsterdam is de ambulance ter hoogte van het Kennemer Gasthuis gestopt om daar de arts van het traumateam op te wachten. De traumahelikopter landde op het terrein tegenover het ziekenhuis.

De ambulance is enkele minuten later met spoed doorgereden naar het VU ziekenhuis in Amsterdam.