Vier gewonden bij verkeersongeval op A9

 

Haarlemmerliede – Op de A9 zijn vrijdag aan het begin van de avond twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval vond rond kwart over zes plaats op de afrit van de A9 bij het Rottepolderplein. De bestuurder van een grijze Honda zag niet op tijd dat zijn voorganger moest remmen, en knalde met een flinke snelheid tegen de BMW aan.

Ambulance, brandweer en politie rukte uit om hulp te verlenen. Een van de inzittenden moest door de hulpverleners voorzichtig uit de auto gehaald worden. Zij is, net als drie andere inzittenden, voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval ontstond er een flinke file op de A9 in de richting van Alkmaar. Een bergingsauto heeft de beschadigde Honda weggesleept. De andere auto kon, ondanks de flinke deuk aan de achterkant, nog wel rijdend de snelweg verlaten.

De afhandeling van het ongeval zal nog geruime tijd in beslag nemen, de grijze Honda bleek namelijk niet verzekerd te zijn.