Ajax-fan zwaargewond na val van F-side in Amsterdam ArenA

 

Amsterdam – Een 46-jarige supporter van Ajax is dinsdagavond tijdens het Champions League-duel met Barcelona zwaargewond geraakt toen hij vijf meter naar beneden viel vanaf de F-side. Volgens de politie heeft de man ernstig hoofdletsel opgelopen.

De man kwam op zijn buik terecht in de ‘gracht’ om het voetbalveld. Twee ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De reddingsactie ging niet zonder slag of stoot. De ambulances botsten op elkaar bij het vertrek uit de ArenA.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd hij “onder applaus” in de ambulance getild.

De man zou vlak voor de tweede goal van Ajax naar beneden zijn gevallen.

Amsterdam Zuidoost – Dinsdagavond viel een Ajaxfan (46) vanaf de eerste ring in de Arena naar beneden. Na deze val van ongeveer 5 meter is hij zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Daar ligt hij nog altijd met levensgevaarlijke verwondingen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident. Hoewel het onderzoek nog niet is afgerond is al wel duidelijk dat er géén sprake is van opzet of van een onveilige situatie in het stadion. De politie gaat dan ook uit van een zeer triest ongeval.