Geschoten bij aanhouding na overval op schoonheidssalon Stresemannlaan

 

Haarlem – De politie heeft zondagavond geschoten bij de aanhouding van een overvaller. Rond acht uur werd schoonheidssalon Lara’s Sun and Beauty Centre aan de Stresemannlaan in Haarlem-Schalkwijk door drie personen overvallen. De politie is direct een zoektocht gestart naar de overvallers, waarbij onder meer Burgernet werd ingezet.

Via Burgernet liet de politie weten opzoek te zijn naar 3 donker geklede personen, ongeveer 1.70 meter lang en slank van postuur. In de buurt van de Zomervaart werd even later een auto aangetroffen waar iemand inzat die mogelijk te maken had met de overval.

De politie gaf het voertuig een stopteken, maar dit werd door bestuurder genegeerd. Uiteindelijk werd kwam de auto in de Van Keulenstraat tot stilstand. Tijdens de achtervolging heeft de politie een of meerdere schoten gelost, waarvan er een via het achterruit van de auto door de auto ging en via het voorruit er weer uit ging.

Uiteindelijk heeft de politie twee personen kunnen aanhouden. Een daarvan is door ambulancebroeders in de ambulance nagekeken, en vervolgens is de jongen door de politie meegenomen naar het politiebureau.

De politie is nog tot laat in de avond bezig geweest met het sporenonderzoek.

Update maandag:
De politie laat maandagmiddag weten dat de aangehouden verdachten weer zijn vrijgelaten. Uit onderzoek van de politie blijkt dat zij niets met de overval te maken hadden.