Hulpdiensten groots uitgerukt na melding van explosie in Haarlem [video]

 

Haarlem – De hulpdiensten zijn donderdagmiddag groots uitgerukt naar de Brandtstraat in Haarlem-Noord. Rond kwart voor vier hoorde buurtbewoners een gigantische knal en zagen glas op straat liggen, waarop de hulpdiensten gebeld werden. Brandweer, ambulance en politie gingen met spoed richting de Brandtstraat.

Bij aankomst werd de bewoner vanwege de veiligheid direct in boeien geslagen. Hulpdiensten zijn vervolgens op onderzoek uitgegaan, en kwamen al snel tot de conclusie dat de knal door vuurwerk veroorzaakt werd.

De brandweer heeft de boel gecontroleerd. Door de explosie raakte het ruit van van de deur kapot kapot, en kwam er een gat in een daarachter geplaatste plank te zitten. De politie heeft de handboeien bij de man uiteindelijk weer afgedaan, en zal een goed gesprek voeren met de man.

Niemand raakte gewond.