Koperdieven zetten sloopwoning onder water

 

Haarlem – Een sloopwoning aan de Harmenjansweg is in de nacht van woensdag op donderdag vol met water komen te staan. Een beveiligingsbedrijf merkte midden in de nacht op dat er buiten op straat een grote plas water lag. Bij nader onderzoek bleek het water uit de sloopwoning te stromen.

Het beveiligingsbedrijf schakelde de politie en brandweer in. In de woning bleken bijna alle koperen leidingen te zijn gestolen, waardoor het een groot waterballet was. Het water kwam zelfs in de gehele woning door het plafond naar beneden en op de bovenverdieping kwam het water via de kozijnen naar buiten zetten.

De brandweerlieden hebben met een tang geprobeerd de leidingen dicht te knijpen om de lekkage te minderen. Met een waterpomp is een deel van het water uit de kruipkelder gezogen. Het waterleidingsbedrijf zal later in de nacht de watertoevoer naar de woning afsluiten.

Volgens het beveiligingsbedrijf stond de desbetreffende sloopwoning al op de nominatie om binnen korte tijd gesloopt worden.