Lange files door ongeval op Gasthuisvest in Haarlem

 

Haarlem – Het verkeer heeft donderdag aan het begin van de spits veel hinder ondervonden van een ongeval op de Gasthuisvest in het centrum van Haarlem. Rond half vier reed een automobilist over de Gasthuisvest, toen plots zijn rechter voorband lek raakte.

De auto knalde daardoor tegen een geparkeerde auto aan, en kwam vervolgens schuin op de weg tot stilstand. Het gevolg was dat het overige verkeer er niet meer langs kon. Politieagenten hebben de gehele Gasthuisvest afgesloten voor het verkeer, waardoor er op de Kampervest, Turfmark en al vanaf de Lange Herenvest een flinke file kwam te staan.

Doordat ook de bergers vast kwamen te staan in de file, duurde het lange tijd voordat de weg weer kon worden vrijgegeven. Rond vijf uur waren de twee beschadigde auto’s weggesleept, en kon het verkeer weer gebruik maken van de Gasthuisvest. De file nam hierna langzaam af.