Scooterrijder ernstig gewond na botsing met taxibusje in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Een scooterrijder is maandag aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een taxibusje. Om even over half zes vond het ongeval plaats op de Capellalaan in Hoofddorp. De bestuurder van een taxibusje zag bij het afslaan de scooterrijder over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

Ambulance, politie en een traumahelikopter uit Amsterdam rukte uit om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend, en voor verdere behandeling met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De komst van de traumahelikopter bleek uiteindelijk niet noodzakelijk te zijn.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. De taxichauffeur bleek niet in bezit van een geldig rijbewijs en hij werd aangehouden en is meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.