Scooterrijder zwaargewond na botsing tegen auto in de Waarderpolder

 

Haarlem – Een 18-jarige bestuurder van een bromscooter is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in de Waarderpolder. Het ongeval vond rond half negen plaats op de kruising van de Bohnweg en de Camera Obscuraweg. Ambulance en politie rukte uit om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de gewonde jongen eerste hulp verleend. Hij liep een open beenbreuk op. Na de eerste zorg is hij met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam waar hij later werd geopereerd. De 21-jarige bijrijder van de bromfietser werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Haarlem op telefoonnummer 0900-8844.