Speelgoedwinkel onder water door lekkage bij bovenburen in Heemstede

 

Heemstede – Een speelgoedwinkel aan de Jan van Goyenstraat in Heemstede is zaterdagavond onder water komen te staan. Rond kwart voor elf werd door voorbijgangers opgemerkt dat de ramen van de speelgoedwinkel helemaal beslagen waren. Zij namen vervolgens contact op met de eigenaar van de winkel.

Bij het binnen gaan van de speelgoedzaak troffen zij een grote hoeveelheid water in de winkel aan, wat via het plafond naar beneden kwam stromen. Omdat het water van de bovenverdieping kwam, werden brandweer en politie om hulp gevraagd.

Politieagenten hebben geprobeerd om telefonisch contact te leggen met de sleutelhouder van de bovenwoning, maar dat bleek tevergeefs. De brandweerlieden hebben vervolgens de deur van de woning geforceerd om de woning te kunnen betreden.

In de bovenwoning bleek de warmwater-leiding van de keukenkraan losgesprongen te zijn. De brandweerlieden hebben de waterleiding afgesloten.

De schade in de speelgoedwinkel is aanzienlijk. De eigenaar hoopt de schade zo snel mogelijk te kunnen herstellen in verband met de drukke tijd tijdens de feestdagen.