Vijf inbrekers gezocht na woninginbraak in Zwanenburg

 

Zwanenburg – De politie is woensdagmiddag een zoektocht gestart naar een vijftal inbrekers in Zwanenburg. Rond 15:00 uur hadden de inbrekers geprobeerd in te breken bij een woning aan de IJtochtkade. Nadat de inbrekers betrapt waren, zijn zij weggerend richting het park, zo liet de politie weten.

De inbrekers hadden een getint uiterlijk en droegen donkere jassen met een bontkraag. De politie heeft via Burgernet buurtbewoners gevraagd mee uit te kijken naar de inbrekers. Helaas zijn de inbrekers uiteindelijk niet meer aangetroffen.

De afgelopen weken zijn er vaker woninginbraken in Zwanenburg gepleegd. Zo was er eerder deze maand al een woninginbraak op de IJtochtkade, en ook bij een woning aan de Kerspel wisten inbrekers binnen te komen.

De politie vraagt iedereen die nog informatie heeft zich te melden bij de politie, via het telefoonnummer 0900-8844.