Auto volledig uitgebrand aan de Kennemerstraat in Haarlem

 

Haarlem – In de nacht van zaterdag op zondag is een auto in de Kennemerstraat in vlammen opgegaan. Terwijl brandweerlieden nog bezig waren met het blussen van een andere autobrand twee straten verderop, kwam er opnieuw een melding binnen dat er een auto in de brand zou staan. Ditmaal in de Kennemerstraat.

Politieagenten waren vanaf de andere autobrand binnen een minuut aanwezig bij de volgende autobrand. Omdat er in eerste instantie onduidelijkheid was over de juiste straat, werd er even gedacht dat er nog een derde autobrand zou zijn op het Frans Halsplein. Dit bleek echter niet het geval te zijn.

Omdat de brandweer nog druk bezig was bij de andere autobrand, moest er een brandweerauto uit Haarlem-Oost komen om deze brand te blussen. Ook hier kon niet worden voorkomen dat de auto geheel in vlammen op ging.

Ook hier werd de vermoedelijke brandstichter door getuigen gezien. De politie is opzoek geweest naar een man van 1.80 – 1.90 meter, met zwart krullend haar tot op de schouders en met een donkere jas.

Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben of mogelijk meer weten over de autobranden, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.