Caravan gaat in vlammen op bij camping De Liede in Haarlem

 

Haarlem – In een caravan bij camping De Liede is dinsdagavond brand ontstaan. Rond kwart over zes werd de brand aan de Lieoever ontdekt, waarna de brandweer werd gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer viel er weinig meer aan de caravan te redden. De brandweerlieden wisten wel nog vier aanwezige gasflessen veilig te stellen.

Omdat er weinig bluswater in de omgeving beschikbaar was, duurde het even voordat de brandweer over voldoende water beschikte om de brand goed te kunnen bestrijden. De caravan is door de brand volledig verwoest. Wel wist de brandweer nog enkele persoonlijke spullen veilig te stellen.

De bewoner, die al 20 jaar in de caravan woonde, was op het moment van de brand net even weg. Hij liet weten hij bij het verlaten van de caravan nog enkele kaarsjes aan had staan, en vanmiddag een gasfles had vervangen. Mogelijk is hierbij iets mis gegaan, waardoor de brand is ontstaan.

De bewoner zal de komende tijd elders moeten verblijven.