Dronken automobiliste knalt tegen lantaarnpaal op Spanjaardslaan

 

Haarlem – De bestuurster van een auto is in de nacht van zondag op maandag met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden. Het ongeval vond rond half een plaats op de Spanjaardslaan. Ambulance en politie rukte uit om hulp te verlenen.

De bestuurster bleek niet gewond te zijn geraakt, maar is wel aangehouden wegens het rijden onder invloed. Politieagenten, die al een alcohollucht bij de vrouw roken, probeerde op straat een blaastest af te nemen, maar het lukte de vrouw niet om goed in het blaasapparaat te blazen.

Zij is vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar zij nogmaals zal moeten blazen. Mocht dat ook niet lukken, dan zal er bloed worden afgenomen om het alcoholpromillage vast te stellen.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto weggesleept.