Honderden euro’s verjaardagsgeld door politie uit de Leidsevaart gevist

 

Haarlem – Een stelletje heeft zaterdagnacht spannende momenten meegemaakt. Om even voor drie uur liep het stelletje na een verjaardagsfeestje langs de Leidsevaart richting huis. Op een gegeven moment gooide een van de twee een doos met wijn om onduidelijk reden in de Leidsevaart. Wat zij echter vergeten waren, was dat er in dezelfde doos ook nog een envelop met honderden euro’s aan verjaardagsgeld zat.

Even leek het er op dat er een hele dure doos met wijn naar de bodem was gezonken. De jongen wilde al de Leidsevaart ingaan om de doos uit het water te halen, maar voordat dat zo ver kwam schoten twee politieagenten het stelletje te hulp.

Met een bezem en wat acrobatische toeren wist een agent de doos uit de Leidsevaart te vissen. In de doos bleek gelukkig nog de envelop met al het geld te zitten. Nadat de agenten uitvoerig bedankt waren vertrok het stelletje met het geld weer richting huis, en konden de agenten na een goede daad ook weer hun weg vervolgen.