Veel rookontwikkeling in woning Teding van Berkhoutlaan in Aerdenhout

 

Aerdenhout – In een woning aan de Teding van Berkhoutlaan in Aerdenhout is maandagnacht veel rook vrijgekomen bij een klein brandje. De bewoners hadden ’s avonds de open haard aangestoken. Voor het naar bed gaan hadden zij het overgebleven hoopje as in een emmer gestopt, wat na verloop van tijd weer was gaan branden.

De bewoners werden gewekt door een brandmelder en alarmeerde direct de brandweer. Ook een ambulance werd naar de woning gestuurd omdat de bewoners rook hadden ingeademd.

Het brandende hoopje as in de emmer was snel geblust. Omdat er bij het brandje veel rook bij was vrijgekomen hebben de brandweerlieden alle ramen en deuren van de woning opengezet om de boel te luchten.

De bewoners zijn in de tussentijd in de ambulance nagekeken, maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.